Wat is een Onesie?
Onesie is een nieuwe trend overgewaaid uit Engeland en Amerika waar deze al meer dan een jaar enorm populair is. De Onesie is een comfortabele, loszittende maar vooral leuke jumpsuits voor volwassenen en voor kinderen. Het heeft de naam Onesie gekregen omdat het maar uit één kledingstuk bestaat.

De Onesie wordt voornamelijk gebruikt als comfortabele loungewear en nachtkleding, maar ze komen ook steeds meer op straat voor. Dit komt omdat merken met allerlei stijlvolle Onesies uitkomen waar je prima mee gezien kunt worden! Er zijn zelfs nu Onesies beschikbaar die hartstikke leuk zijn als festivalkleding en voor vrijgezellenfeestjes.

Alhoewel de Onesie al enorm populair is in het buitenland begint deze trend pas in 2013 in Nederland. Voor volwassenen zijn er nu stijlvolle Onesies beschikbaar waarmee je prima op straat kunt vertonen, maar er zijn ook lekkere gekke Onesies bij waarbij je je kunt verkleden als bijvoorbeeld een konijn! Onesies zijn ook beschikbaar voor kinderen en deze zijn vaak leuke beestenpakjes.

onepiece-onesie-mixmag-fashion

De Onesie is rond 2008 ontstaan naarmate jumpsuits steeds vaker gedragen werden. De naam Onesie werd in het begin als wat bespottend gebruikt, maar al snel werden deze kledingstukken onder deze naam uitgebracht. Van oorsprong is de Onesie een merknaam van rompertjes.

Onesies zijn er in vele verschillende varianten verkrijgbaar en je kunt zelf zo gek maken als jij het wilt. Ben je meer op zoek naar vooral een comfortabele Onesie als pyjama dan zijn hier meer dan genoeg beschikbaar in verschillende prijsklasses. Ben je toch meer op zoek naar een gekke Onesie met een dierenprint of versierd met stripfiguren? Bereikt je dan maar voor want het aanbod is enorm! De meeste Onesies zijn voorzien van ruime hoodies, mouwen en duimlussen. Hij is vooral bedoelt om lekker los te zitten.

De Onesies zijn inmiddels ook ontdekt voor beroemdheden en beroemdheden als Justin Bieber, One Direction en Rihanna zijn inmiddels al gespot met een Onesie!

Onesies voor mannen
Bekijk hier onze pagina Onesies voor mannen

Onesies voor vrouwen
Bekijk hier onze pagina Onesies voor vrouwen

EEN ONESIE IS EEN BROEKPAK UIT 1 STUK
Een onesie (dat uitgesproken worddt als wansie) is een warm, zacht broekpak uit 1 stuk dat armen en benen bedekt. De onesie is eigenlijk een merknaam voor rompertjes, maar inmiddels is de merknaam uitgegroeid tot een begrip. De lekker zittende jumpsuits worden meestal gebruikt als nachtkleding of loungewear: lekker chillen in prettig zittende en warme kleding. De laatste jaren zijn de onesies vrij populair geworden: voor kleine kinderen omdat er veel onesies zijn met aandoenlijke dierlijke karakters en voor volwassenen is het begonnen als gekke festivalkleding of voor gebruik bij een vrijgezellenfeest. Inmiddels zijn er zelfs stijlvolle onesies beschikbaar en worden ze ook gedragen door beroemdheden en zie je ze soms in een TV-show verschijnen

De onesies, je kent ze vast wel (Ook wel jumpsuit of huispak genoemd). Dit comfortabele kledingstuk is overal voor te gebruiken. Geen gedoe, gewoon erin stappen en dichtritsen! Lekker relaxen op de bank, een festival bezoeken, stijlvol eruitzien, het kan allemaal in dit huispak. Wil jij meer weten over dit product? Lees dan snel verder en je komt het volgende te weten:

Wat zijn onesies?
Ontstaan van de onesie
Waar zijn onesies voor geschikt?
Voor wie is het geschikt?
Welke soorten onesies zijn er?
Wat zijn onesies?
Onesies worden gezien als een modern & comfortabel huispak. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De meeste huispakken kan je gemakkelijk aantrekken door middel van een simpele ritssluiting. Draagcomfort is dus ook een van de belangrijkste reden waarom vele mensen je voor gingen en onesies kochten. De meeste onesies zijn bedoeld om lekker in te chillen. De maten vallen dus ook lekker ruim uit zodat jij je altijd comfortabel voelt.

Ontstaan van de onesie
Oorspronkelijk waren er “onesies” voor baby’s. Maar toen in 2008 de jumpsuits steeds populairder begon te worden, werd de naam onesie door de pers gebruikt om een beetje te spotten met de volwassenen die jumpsuits droegen. De jumpsuits werden ‘volwassen onesies’ genoemd. Hierdoor ontstond uiteindelijk de term “onesies” zoals we het nu vandaag de dag kennen. Eerst werden de onesies vooral gebruikt als pyjama’s, maar nu is de onesie uitgegroeid tot een kledingstuk voor zowel binnen- als buitenshuis.

Waar zijn onesies voor geschikt?
Het mooie van de onesie is, dat het geschikt is voor veel gelegenheden. Omdat er veel verschillende soorten bestaan, kan je voor elke gelegenheid wel een goed pak vinden. Heb je niks te doen op de zaterdagavond en wil je lekker een filmpje kijken? Dan kies je voor een lekker warm en zacht pak. Wil je liever de beest uithangen (letterlijk & figuurlijk)? Dan zijn er voor jou meer dan genoeg dieren onesies om uit te kiezen. Heb je zin om je favoriete superheld uit hangen? Dan kies je uit een van de superhelden onesies. De keuze is oneindig en de mogelijkheden groot. Grote kans dat er dus een mooi pak voor jou tussen zit.

Voor wie is het geschikt?
De onesies zijn vrijwel voor iedereen geschikt. Er zijn verschillende soorten en maten voor mannen, vrouwen, kinderen & zelfs voor baby’s. Onder het kopje “Welke soorten onesies zijn er?” vind je meer informatie over de soorten huispakken en voor wie ze precies geschikt zijn.

Welke soorten onesies zijn er?
Er zijn oneindig veel soorten onesies in omloop. De meeste huispakken zijn gemaakt voor zowel de man als de vrouw. Toch geven we je wat informatie over welk pak nou goed zou passen bij welk geslacht/leeftijd.

Unisex
Eigenlijk moet je vrijwel alle huispakken zien als unisex. Er zit geen verschil in de maten tussen mannen & vrouwen. Per merk kan de maat verschillen, houd hier dus wel rekening mee.

Mannen Onesies
De huispakken voor mannen zijn over het algemeen simpel en comfortabel. De pakken bestaan uit één kleur. Er zijn natuurlijk ook andere soorten te verkrijgen. Voor mannen heb je ook variaties die lijken op baseballjassen of onesies met figuurtjes en patronen. Ook het pak van je favoriete superheld bestaat in de vorm van onesies.

Vrouwen Onesies
Voor de vrouwen is er ook een groot aanbod. De meeste huispakken voor vrouwen dienen om lekker in te relaxen, maar ook voor feesten zijn ze erg geschikt. Je ziet ze steeds vaker voorkomen op bijvoorbeeld festivals. Dierenpakken zijn ook erg leuk om te hebben. Wil jij een schattige panda, een zebra, tijger, giraffe, of heb je toch liever Pikachu? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Ook zijn er wat chiquere versies beschikbaar. Dan kan je de onesies dus ook gebruiken op het werk of op school.

Kinderen Onesies
Onesies zijn vooral erg populair bij de kinderen. Voor kinderen zijn er zoveel leuke pakken te koop. Voor de jongens zijn er stoere legerpakken met camouflage & voor de meiden zijn er pakken in de vorm van Hello Kitty. Dieren zijn natuurlijk ook erg populair bij de kinderen.

Verschillende uitvoeringen
Naast het verschil tussen man & vrouw of volwassenen en kind, zijn er ook verschillende uitvoeringen beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen wel of geen capuchon. Ook zijn er uitvoeringen waarbij de voeten ook aan het pak zitten. Dit is lekker warm voor in de winter. Of ben jij misschien zo’n koukleum dat je mouwen wilt met bijbehorende handschoenen? Het is allemaal mogelijk.

Dus…..

Zoals je kunt zien zijn er dus vele verschillende soorten huispakken beschikbaar. Natuurlijk kan je als man een pak kopen dat onder de categorie vrouwen valt, aangezien de maten vrijwel hetzelfde zijn. Dus mannen kunnen gewoon in een dierenpak rondlopen en vrouwen kunnen de superheld uithangen. Elk merk hanteert andere maten en soorten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je vooral kijkt welke huispak het beste bij je past!

Ben jij nu benieuwd geworden naar onesies? Kijk dan even rond in de webshop. Ook kun je ons blog in de gaten houden. Hier plaatsen wij regelmatig leuke & informatieve artikelen over onesies.
Wat is een onesie?
De onesie is een kledingstuk dat deze eeuw zijn intrede gedaan heeft en nog steeds aan populariteit wint. Maar wat is een onesie nu precies? Zoals de naam al doet vermoeden is een onesie een kledingstuk dat uit één geheel bestaat. Feitelijk is het een jumpsuit die veelal gedragen wordt als nachtkleding of als vrijetijdskleding. Een onesie wordt vaak gemaakt van zachte en comfortabele te dragen stoffen zoals chenille en fleece zodat deze uitermate geschikt is om als een soort huispak te dragen.

Naam onesie
De naam onesie is afkomstig van het merk Onesies dat rompertjes maakte voor baby’s en peuters. Ook deze vormen een compleet pakje dat een kindje kan dragen als onderkleding. Tegenwoordig is de onesie echter niet alleen meer voor kinderen te koop: ook voor volwassenen zijn deze in tal van modellen verkrijgbaar, zowel als onesie voor dames en mannen.

Wat is een onesie

Begin van de populariteit
De onesie voor volwassenen kwam in het jaar 2000 pas echt in de publiciteit toen een ondernemer en muzikant samen met zijn rockband bij wijze van grap in een onesie gekleed verscheen. Veel mensen vroegen zich af wat is een onesie? Het hele idee sloeg echter zo aan dat het al snel populair werd en in de jaren daarna steeds meer gedragen werd door bekende artiesten en acteurs. In landen als het Verenigd Koninkrijk en Australië werd de onesie aan het einde van het eerste decennium van deze eeuw ook populair om te dragen op straat dus niet alleen meer als kleding voor lekker thuis op de bank te hangen. De onesie trend is inmiddels ook overgewaaid naar Europa en ook daar zie je ze steeds meer terug, ook in het straatbeeld. In 2007 werd in Noorwegen een eigen merk uitgebracht dat zich snel verspreidde over de rest van Scandinavië maar ook over andere landen in Europa.

In allerlei soorten en maten te koop
Niet iedereen zal een onesie een leuk kledingstuk vinden maar het is zeker wel populair. Het draagt comfortabel en een groot aantal vips zijn je er al in voorgegaan, ook in het openbaar. Als je een onesie draagt is dat zeker geen vreemde verschijning ook al denk je in eerste instantie wellicht dat het meer een kledingstuk is dat bij verkleedfeestjes of carnaval hoort. Er zijn zeker, zowel voor kinderen als volwassenen, onesies te koop die aan dat beeld voldoen. Daarbij kun je bij onesies voor kinderen bijvoorbeeld denken aan een onesie in de uitvoering van een dier. Ze zijn in veel verschillende modellen en maten te koop, dus er is voor ieder wel wat wils. Het ideale aan een onesie voor een kind is dat het een lekker warm pak is dat ook nog eens fijn zit. Kinderen kunnen er goed mee spelen en rennen en worden niet belemmerd in hun doen en laten.

Onesie kind

Thuis of buiten de deur
Er zijn veel onesies te koop die je thuis draagt om te chillen. Je kunt ze ook gewoon op straat kunt aantrekken en die tegelijkertijd bovendien trendy zijn. Onesies werden oorspronkelijk veel gedragen als nachtkleding maar de huidige jumpsuits kunnen ook prima gebruikt worden voor overdag. Groot voordeel van een jumpsuit of onesie is dat het uit één deel bestaat en je dus geen probleem hebt of je diverse kledingstukken wel bij elkaar matchen.

Een onesie hoort bij iedere garderobe
Voor dames is een onesie een kledingstuk dat eigenlijk niet mag ontbreken in de garderobe. En ze lijken zeker niet allemaal op een pyjama mocht je dat denken. Ook jumpsuits met lange pijpen of playsuits, dat zijn onesies met korte broeken, maar ook tuinbroeken horen tot het assortiment van de onesies. Deze zijn leuk te combineren met andere kledingstukken. Een jumpsuit op zich kan al heel elegant zijn en zo gedragen worden.

Onesie als sportief pak
Onesies voor mannen zijn ook te koop in leuke uitvoeringen: je vindt tal van modellen in de winkels op internet die geweldig bij een feestje passen, maar er zijn ook onesies te koop die meer lijken op een sportief pak. Het is dan feitelijk meer een soort trainingsoutfit maar in plaats van dat deze dan uit een los jasje met een aparte broek bestaat is het één geheel.

Onesies mannen en vrouwen

Onesie voor een feestje?
Op zoek naar een leuke outfit voor een feestje? Kies dan voor een onesie met een leuke print. Vooral dieren onesie zijn populair om te dragen tijdens een feestje.

Online te koop
Onesies kun je prima online bestellen. Kijk daarom altijd eerst goed rond wat er allemaal te koop is. De keuze is enorm en als je op zoek bent naar een pak dat bij een bepaald thema past loop je grote kans dat je dit ook als onesie kunt vinden.

Veilig en snel bestellen
Bestellen gaat snel en eenvoudig en je kunt betalen in een veilige omgeving. Betalen kan op diverse manieren, waaronder met iDeal, achteraf of met een creditcard. Eenmaal besteld heb je je nieuwe favoriete kledingstuk vaak al binnen enkele dagen in huis. Mocht het niet bevallen dan kun je het ook gewoon retour sturen. Lees alle voorwaarden goed door en bestel daarna pas. Een mooie onesie hoeft niet duur te zijn maar je wilt natuurlijk wel iets hebben dat leuk staat en ook past.

 

onesie kind 34
onesie mannen 17
onesie kopen 19
onesie volwassenen 19
onesie vrouwen 19
onesie dieren 26
onesie jongens 34
eenhoorn onesie 22
onesie kinderen 23